Limes látványtérképe

Pannonia római kori látványtérképe

Régi vágyunk Szombathely, Gömör és a magyar várak látványtérképe után a Pannonia Provincia látványtérképének elkészítése.

Pannonia a Római Birodalom egyik provinciája volt. Északról és keletről a Duna, nyugatról Noricum tartomány határolta, déli határa a Száva folyótól mintegy 30-50 km-nyire délre húzódott. Területe a mai Kelet-Ausztriát és Észak-Szlovéniát, valamint a Kárpát-medence délnyugati részét, azaz Magyarország nyugati felét (Dunántúl), Észak-Horvátországot, Észak-Szerbia egy részét (Macsói körzet és a Vajdaság szerémségi körzete), valamint Bosznia-Hercegovina északi sávját foglalta magába.

római

A térképen terveink szerint megjelennek az ismertebb és már feltárt helyszínek és az azokon fellelt építmények, emlékek, látványrajza. Ezzel a látványtérképpel igyekszünk emléket állítani a római birodalom és a római hadsereg fellelt pannóniai helyszíneinek, amelyek remélhetőleg ezzel a térképpel is nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot.

Látványtérkép.lap.hu | Műterem.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Kedvezményes ajánlatok a Civertan Grafikai Stúdiótól! - LINK
Add a Facebook-hozMagyar kolostorok rajzai színes látványtérképen

Magyar kastélyok és várak! Nemesi udvarházak és Paloták!

Szép Magyarország Magazin 2011/2. - Mesés Budapest

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.