Keszthely, Festetics kastély rajza

Hasonlóan a magyar váras látványtérképhez kastélyos térképet is szeretnénk készíteni. Ferenc Tamás kollegánk már elkészült néhány rajzzal így a Festetics kastély látványos grafikájával is.

festetics kastély keszthely
Kastélygrafika: Ferenc Tamás

Ennek a Balaton közeli kastélynak az építése, már a 18. században elkezdődött és a század végén nyerte el a ma látható végleges formáját. A barokk stílusú kastély a Festetics család leghíresebb tagjának, Festetics Györgynek köszönheti hírnevét, rangját.

Festetics Györgynek köszönhető, hogy a kastély ma is kulturális központ, hiszen már a 18. század végére könyvtárszárnyat épített a kastélyhoz, és nevéhez fűződik a Helikon ünnepségek megrendezése is. A kastély ünnepségén hangzott el először, Berzsenyi Dániel szájából az a híres mondás, hogy Keszthelyt kis magyar Weimarnak nevezi.

A logó és arculatkészítés a grafikus dolga. Bízza ránk!
Kérjen ajánlatot!


Mivel a második világháború nem okozott komoly kárt a kastélyban így a Festetics kastély bútorzata is rendben megmaradt. Jelenleg kiállításoknak, koncerteknek, kulturális eseményeknek ad helyt, valamint a több, mint 500 éves pincerendszerében Balatoni borok házának ad korhű hátteret. A felújított múzeum épületben vadászati múzeum és történelmi vasútkiállítás várja az idelátogatókat. A közel 50 hektáros park természetvédelmi terület, sok növény közülük még Festetics György idejében került beültetésre.

Kastély.lap.hu | Kastélykönyv.lap.hu

Képgaléria: Civertan Grafikai Stúdió légifotó archívum


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Vár Webáruház! Keresse akciós ajánlatainkat, kiadványainkat! - LINK
Add a Facebook-hozMagyar kolostorok rajzai színes látványtérképen

Magyar kastélyok és várak! Nemesi udvarházak és Paloták!

Szép Magyarország Magazin 2011/2. - Mesés Budapest

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.