Látványtérképek


A termékek megvásárolhatók a Civertan Stúdió irodájában (1064 Budapest, Izabella utca 69.).
A megrendelt termékeket itt személyesen is átveheti. A személyes átvételt a megjegyzés rovatban kérjük jelezze.Magyar várak rajzos térképen

Megrendelés |

Megjelent a magyarországi várak első látvány térképe, ami elhelyezkedésük szerint, korabeli állapotuk rekonstrukciós elképzelése szerint jelenik meg a térkép grafikus oldalán. A térkép hátoldala fontos információkat tartalmaz a várról, és közel 50 magyar vár légifotóját is ábrázolja. A panorámatérkép készítését a Civertan Grafikai Stúdió már régóta tervezte, hiszen 10 év alatt közel 300 ezer légifotót készítettünk a Kárpát-medencében, melyek nagy része műemlékeinket mutatja be madártávlatból. Légi felvételeinkből megjelentettünk váras kártyákat, könyveket, fotóalbumokat és képeslapokat. Repülés közben érlelődött meg a szándék, hogy a magyar várak légifotóiból és Ferenc Tamás nagyszerű rajzaiból látványtérképet szerkesszünk.

Várjuk nemcsak várbarátok, hanem viszonteladók jelentkezését is.

Falitérképre alkalmas formában is kapható, így ára: 2500 Ft + Áfa + postaköltség (biztonságos hengerben)


Ára: 1000 forint + ÁFA
Darab:
Nagyszebeni evangélikus templom, építészeti fejlődéstörténet (poszter)

Megrendelés |

Az első középkori plébániatemplom a mai evangélikus nagytemplom helyén állott. A XII. század második felétől kezdték el román stílusban építeni és a XIII. század elejére készül el. Az alapok alapján megállapították, hogy az ősi nagytemplom háromhajós volt, köríves szentéllyel. Alapjai befolyásolták utódjának építését. Ezt az első templomot teljesen lebontják és építik helyette a mai monumentális gótikus templomot, amely a XIV. század közepére készül el, mert ekkorra zárókövei is készen vannak: Szent Veronika, Szent Farkas, áldást osztó Krisztus. Az északi oldalhajó utolsó ívének zárókövén levő ábrázolás megfejtése bizonytalan: felhők felett talán Mária, amint gyümölcsöt nyújt gyermekének.

A XIV. század második felében felépül a torony is, 1474-ben már magasítják. Ebben a században készülnek ablakfestményei is. A XV. században egy évszázadig tartó bővítési munkálatok kezdődnek. Ezt a prépostsági vagyon megszerzése tette lehetővé, indokolttá pedig a prépostsági templom megszőnése, ami miatt a plébánia-templom már szőknek bizonyult. Az 1448-ban engedélyezett (100 napos) búcsúnak köszönhetően a templom hátsó részéhez kápolnát építenek. 1471-ben a sekrestyét bővítik. 1474-ben a plébánia a kerci apátság javait is megkapja. Ez és az 1484-ben engedélyezett újabb búcsú további bővítéseket tesz lehetővé: az oldalhajókat szélesítik, a főhajót megemelik, a nyugati előcsarnokot bővítik, a kereszthajókat megnyújtják. A templom mai nagyságára 1520-ra alakul ki. A szentély északi falát hatalmas falfestmény díszíti: a keresztrefeszítést ábrázolja, Magyarország, Csehország és Szilézia címerével, kétoldalt Szent István és Szent László képével. Felirata korát és szerzőjét jelzi: "Hoc opus fecit magisler Johannes de Rozenau Anno Domini millesimo Quadringentesimo XLV."

A templom csonkított pietáját a Bruckenthal Múzeum őrzi. 1506-ban az a brassói Ulrik mester készítette, akinek a városi számadás szerint imaginis mira arte sculpti depozitinnis salvatoris fizetnek. Valószínőleg az az 1372-ben alapított Brudeschaft des hl. Leichnams rendelte, amely a Fronleichnam-oltár istentiszteletéről gondoskodott. Az 1420 körül készült Fájdalmas anya szobra szintén a Bruckenthal Múzeumba került. Egyik harangja 1438-ból való. A XV. században külön oltáruk volt az ötvösöknek. Ma nincs meg. 1417-ben Langtregenn Péter a keresztkápolna Kálváriáját készíti. 1438-ban Lénárd bronzöntő a keresztelőmedencét önti. Első orgonája 1585-ben készül, melyet 1672-ben újjal váltanak fel.

Rejtekhely.ro

Látványtérkép.lap.hu
| Szeben látványtérképe


Ára: 2000 forint + ÁFA
Darab:
Kert-Örökségünk térkép

Megrendelés |

Magyarország történeti és botanikus kertjeit bemutató tematikus turisztikai térkép. Kevesen gondolják, hogy Magyarországon több száz park és kert látogatható. Vannak köztük nagyszabású barokk kastélykertek vagy több száz növényfajt számon tartó tájképi parkok éppúgy, mint egészen eldugott, kis települések kúriáit körül ölelő kisebb kertek. A kertművészet történeti leírással bővített Kert-Örökségünk térkép azoknak nyújt hasznos segítséget, akik belföldi utazásuk során szívesen ismerkednek meg hazánk kertépítészeti kincsével. A térkép több száz hazai kert adatait tartalmazza (piktogramokkal, címmel, elérhetőséggel).


Nem rendelhető.
Gömör-Tornai Karszt látványtérképe

Megrendelés |

Elkészült az Aggteleki Nemzeti Park megbízásából a Gömör-Tornai Karszt rajzos látványtérképe. Ez a különleges és hasznos térkép látványos formában, nevezetességek rajzaival, információs ikonos kiemeléssel reméljük nagy sikert arat a környéken kirándulók körében. - részletek


Nem rendelhető.
Szombathely belvárosának látványtérképe

Megrendelés |

Szombathely belvárosának látványtérképe magába foglalja a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal - Via Sancti Martini szombathelyi szakaszát, mely a Szent Márton gyalogos zarándokút szakasza és állomásai azonosak a készülő Szent Márton Történelmi Sétaútéval.

A Martineumtól, - mely a Szent Márton utak fogadópontja - a sétaút a történelmi belvároson át vezeti el a látogatót Márton szülőhelyére a Szent Márton templomhoz és a Szent Márton Látogatóközponthoz. - részletek


Ára: 1000 forint + ÁFA
Darab:vissza | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | továbbMagyar kolostorok rajzai színes látványtérképen

Magyar kastélyok és várak! Nemesi udvarházak és Paloták!

Szép Magyarország Magazin 2011/2. - Mesés Budapest

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.